AÖL 3. periyot imtihanları devam ediyor! 2021 AÖL imtihan sonuçları ne vakit açıklanacak?

Adanali

New member
AÖL 3. periyot imtihanları devam ediyor! 2021 AÖL imtihan sonuçları ne vakit açıklanacak? AÖL 3. devir imtihan giriş ekranı, Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca erişime açıldı. Lise eğitimine açıktan devam eden öğrenciler, ‘AÖL 3. devir imtihanları ne vakit bitecek?’ sorusuna cevap arıyor.

3 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve online sistem üzerinden devam eden AÖL 3. periyot imtihanları, 7 Temmuz 2021 tarihinde yani bugün sona erecek.

AÖL online imtihanlarını tamamlayan öğrenciler ise AÖL 3. periyot imtihan sonuçları ne vakit açıklanacak? sorusuna karşılık arıyor.

Lise eğitimini açıktan tamamlayan öğrencilerin iştirak sağladığı AÖL imtihanları ve sonuçları belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleşiyor. Peki 2021 AÖL imtihan sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte ayrıntılar…

AÖL 3. PERİYOT İMTİHAN SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Açıköğretim lisesi (AÖL) online imtihan giriş sayfası, 3 Temmuz’dan itibaren öğrencilerin erişimine açılmıştı. Takvime bakılırsa, AÖL 3. Devir imtihanları, 3 Temmuz saat 09:30’dan 7 Temmuz saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak.

İmtihanların akabinde AÖL imtihan kararınu öğrenmek isteyen öğrenciler sonuçları https://aolweb.aol.meb.gov.tr/” adresinden öğrenebilecek. AÖL sonuçları için net tarih verilmedi fakat sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Açık lise (AÖL) 3. devir imtihanlarına ait sonuçların erişime açılması halinde haberimizin içeriğine erişim linki ekleyeceğiz.

İMTİHANIN UYGULANMASI

Öğrenciler, birebir eğitim öğretim yılı ve periyodu için yapılacak imtihanlardan sadece birine katılabileceklerdir. Online imtihan uygulaması yurt içi ve yurt haricinde, Türkiye saatine nazaran birebir gün ve saatte başlayıp, birebir gün ve saatte bitmiş oldurilecektir.

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi İdare Sistemine online imtihan kapasitesinde giriş yaparak online imtihan uygulamasına katılacak.

İmtihan başvurusu olmayan ve tüm derslerinden imtihanını tamamlayan öğrenciler imtihan mühletinin sonuna kadar AÖK Bilgi İdare Sistemine giremeyecek.

Online imtihan uygulaması, oldukçatan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için başka olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek. İmtihanda her bir dersin testi için 25 dk. mühlet uygulanacak.

Öğrenciler, imtihan müddeti ortasında kendilerine atanan en çok 24 dersten imtihana katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek imtihanı başlatıp bitirebilecek.

Seçilen derse ilişkin imtihan, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan daha sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacak.