AÖL 2. periyot imtihanları online mı yapılacak? 2022 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) imtihan tarihleri

Adanali

New member
AÖL 2. periyot imtihanları online mı yapılacak? 2022 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) imtihan tarihleri Binlerce açık lise öğrencisi, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme süreci devam ederken gözlerini sınav tarihlerine çevirdi.

İmtihanlara iştirak sağlayacak olan adaylar, son vakit içinderda hadise sayısında yaşanan artış niçiniyle AÖL 2. periyot imtihanlarının online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağını sorgulamaya başladı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. devir imtihan tarihlerini deklare etti. Takvimle tarihleri netleşen imtihanların nasıl gerçekleşeceği de belirli oldu.

Pekala, AÖL 2. devir imtihanları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak? AÖL 2. devir imtihanları ne vakit? İşte 2021-2022 AÖL 2. devir imtihan tarihleri…

2021-2022 AÖL 2. DEVİR İMTİHANLARI ONLINE MI YÜZ YÜZE Mİ YAPILACAK?

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi 2. Devir İmtihanları, 2022 Mart ayında e-Sınav olarak uygulanacak.

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi – 3. Periyot İmtihanı 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak. Net imtihan tarihinin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

MEB’den yapılan açıklamaya nazaran, Açık Öğretim Okulları imtihanlarının e-Sınav metodu ile yapılacağı bildirildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Açık Öğretim Lisesinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Periyot imtihanı İmtihan Uygulama Takvimi ne nazaran e-Sınav olarak yapılacaktır.

Buna nazaran e-Sınava katılacak öğrencilerimiz Bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera nezaretinde oturumlar halinde imtihanlara katılacaklardır. (Ehliyet imtihanlarında olduğu gibi)”

AÖL KAYIT YENİLEME FİYATI NE KADAR, NEREYE YATIRILIR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme imtihan fiyatını ödemek zorundadır. 2021 yılında bir devir için kayıt yenileme imtihan fiyat olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme İmtihan Fiyatı olarak mutabakatlı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına yahut makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) yahut Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Dayanak Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu koruma edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise Vilayet Göç Yönetimi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile mutabakatlı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Kayıt yenilemek için imtihan fiyatının ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde ödemenin görünmemesi kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini maniler. Bu niçinle imtihan fiyatınızı hakikat hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme süreçleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi İdare Sistemi tarafınca otomatik olarak yapılmaktadır. Fakat kayıt yenileme sürecini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne yaptıran öğrencilerimizden Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kayıt yenileme imtihan fiyatı olarak makbuz karşılığında yahut banka hesap numarası aracılığı ile 5 TL alacaktır.

Öğrencilerimizin ikinci bir kere imtihan fiyatı ödememesi için bulunulan devir ismine ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme imtihan fiyatı makbuzunu kesinlikle saklamaları gerekmektedir. Kayıt Yenileme İmtihan Fiyatını Aşağıdaki Hallerde Yatırabilirsiniz: Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili imtihanın ismiyle fiyat yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme imtihan fiyatını yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme imtihan fiyatını yatırabilirsiniz.

3- Kayıt yenileme imtihan fiyatı mutabakatlı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız fiyatın kesinlikle Açık Öğretim Lisesi birinci kayıt imtihan fiyatı olarak yatırıldığına dikkat ediniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ilişkin ve hakikat olması gerekmektedir.