“Ana babadan özür bile dilenmiyor, yaradan çok acıtıyor”

berkecan

New member
Abbiategrasso’da öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen Elisabetta Condò’nun ifadeleri.

İle ilgili Clare Nava Yayınlanan 4 Haziran 2023

Elisabetta DaireAbbiategrasso’da on altı yaşındaki bir öğrenci tarafından bıçaklanan öğretmen, eve döndü ve La Repubblica’ya bir özür bile alamadığını açıklayan bir röportaj verdi.

Abbiategrasso, öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen: “Aileden özür bile dilenmiyor, yaradan çok acıtıyor”

Elisabetta Daire, Abbiategrasso’daki Alessandrini Lisesi’nin 2.A.L.’sinin on altı yaşındaki bir öğrencisi tarafından bıçaklanan profesör, daha iyi durumda ve uzun bir rehabilitasyon süreciyle karşı karşıya kalacak olsa da evine döndü. “Repubblica’nın röportaj yaptığı kadın, “O çocuktan nefret etmiyorum ama en azından ebeveynleri özür dilemek zorunda kaldı” dedi. “Bıçaklandığımı hemen fark etmedim. Arkadandım, bir bankın üzerine eğildim, boynumda ilk çok güçlü kesiği hissettim. Kendimi savunmak için kolumu büktüm ve yukarıdan gelen kesme darbelerini hissettim. Her şey birkaç saniye sürdü”diye anlattı.

Kritik bir durumu yoktu, seneyi riske atmadı. Elindeki notlar, yapmadığı ödevler için Şubat ayına aitti. Son zamanlarda, diğer iki sınıf arkadaşıyla birlikte sınıfta yayılan kokulu sprey gibi bazı küçük yaramazlıklar olmuştu. Bu yüzden velileri müdüre ben değil, koordinatör çağırmıştı. Olayların ertesi günü, Salı günü görüşmeleri gerekiyordu.dedi kadın.

Öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen: “Çocuktan bunu beklemiyordum”

O Pazartesi sabahı öğretmen, öğrenciyi kendisine tarih hakkında soru soracağı konusunda uyarmıştı. “Beklenen, cezalandırıcı olmayan bir soru. Belki iyileşemeyeceğini düşündüğü için bir çıkmazda hissetti, ama sanmıyorum”diye anlattı, kendisini en çok yaralayan şeyin bir özür bile alma. “Aileden, belki de avukat aracılığıyla herhangi bir temas veya iletişim kuramadığım için çok üzgünüm. Bunu kesinlikle şokta olan çocuktan beklemiyordum, ama en azından ailesinden bir yakınlık veya hoşnutsuzluk ifadesi beklerdim. Hiçbir kelime. Yine de kin tutmuyorum. Öğrencimin dengesini ve normalliğini yeniden kazanmasını istiyorumuzun bir rehabilitasyon sürecinden geçmek zorunda kalacağını açıklayarak ekledi.