Alec Baldwin’in vefatına niye olduğu imaj direktörünün babası konuştu: ‘Cinayetten kısmen sorumlu’

EliteDizqn

Active member
ABD’li oyuncu Alec Baldwin’in Ekim ayında Rust isimli sinemanın setinde kullandığı kuru sıkı tabancadan çıkan mermilerle dizinin görsel direktörü Halyna Hutchins’i vurarak öldürmesinin akabinde Hutchins’in babası birinci sefer konuştu.

“CİNAYETTEN KISMEN SORUMLU”

Sözcü’nün aktardığına göre Rust imaj direktörü Halyna Hutchins’in babası, Alec Baldwin’i kızını kazara vurduğu için suçlarken, yıldızın cinayetten en azından ‘kısmen sorumlu’ olduğunu söylemiş oldu.

Halyna Hutchins’in babası Anatoly Androsoviç, İngiliz The Sun gazetesine verdiği demeçte, “Bana bakılırsa silah Baldwin’in elinden ateşlediği için en azından kızımın vefatından ‘kısmen sorumlu tutulmasını’ beklerdim. Şu anki durumda sorumlu tutulmayacağını anlamak benim için sıkıntı oldu” dedi.

61 yaşındaki baba, Baldwin’in Hutchins’i öldüren silahın tetiğini çekmeden ateş ettiği tezini da anlamlandıramadığını söylemiş oldu.

Androsovych, “Tabanca, tetiğe basılmadan ateş etmeyen bir silah cinsidir ve Alec bu atışa niye olmaktan kısmen suçludur” dedi.

“HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR DARBE”

63 yaşındaki Baldwin’in trajedinin akabinde gönderdiği bir dizi tweet’i niye sildiğini de sorgulayan açıklamalar yapan Androsovych, “9 yaşındaki torunu Anrdos’un hadiseden ‘tekrar asla tam olarak iyileşemeyeceğinden’ kaygı ettiğini de söylemiş oldu.

Acılı baba, “Andros yavaş yavaş hayata dönüyor ancak bu hepimiz için büyük bir darbe” dedi.

Baldwin, Perşembe günü New Mexico’daki Sante Fe şeriflerinin telefonu için arama buyruğu çıkarmasının akabinde gönderdiği bir tweet’te tezleri reddetti.

63 yaşındaki oyuncu, kazara vurulmadan evvel daha büyük bir silah istediğini tez eden Newsweek’ten bir makaleyi alıntılarken, ‘Bu aslında bir yalan’ yazdı.

Alec Baldwin davasında mahkeme, telefonda, yürütülen soruşturmayla temaslı bir delil olabileceğine hükmetmişti. Baldwin’in avukatı Aaron Dyer, “Kanıtların müvekkilimin suçsuzluğunu kanıtlayacağına eminiz” sözlerinde bulunmuştu.

Arama buyruğu kayıtlarına bakılırsa, Baldwin polise sinemanın silah ustası Hannah Gutierrez Reed ile sinemada hangi silahın kullanılacağı konusunda e-posta yazışması yaptığını söylemiş oldu. İkilinin sonunda bir Colt .45 tabancaya karar verdikleri ve silahı Baldwin’e verirken ‘soğuk yani boş’ dedikleri açıklandı.