AKUT’tan, “3d” temel birinci yardım öykü kitabı

EliteDizqn

Active member
Bu sene 25. yılını kutlayan, ülkemizin birinci arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT, “Bana Bunu AKUT Öğretti” isimli, 3d animasyonlu çocuk kıssa kitapçıklarından oluşacak “Artırılmış Gerçeklikli (AR+) Eğitim Serisi”nin birinci kitapçığını, temel birinci yardım konusunda yayınladı. Üç boyutlu animasyon uygulamasını indirmek için, kitapçığın iç kapağında bulunan kare kodunun, telefon yahut tabletlerin kamerası sayesinde okutulması kâfi olacak. Kitapçık, Akut Mağaza web sitesinden temin edinilebilecek.

14 Mart 1996
tarihinde bir küme dağcı tarafınca kurulan ve bu müddet ortasında BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması ortasında en kıymetli takımlarından birisi haline gelen; ülkemizin birinci arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT, birinci yardım ve afet bilinçlendirme projelerine devam ediyor.

Dernek, “Bana Bunu AKUT Öğretti” isimli, çocuklara yönelik hazırlattığı, teknolojik olarak 3d animasyonlu izlenme imkanı bulunan kıssa kitapçıklarından oluşacak “Artırılmış Gerçeklikli (AR+) Eğitim Serisi”nin birincisini,temel birinci yardım konusunda yayınladı. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan serinin birinci kitabı Akut Mağaza web sitesinde satışa sunuldu.

Teknolojiyi kullanırken öğrenmek; öğrenirken eğlenmek

AKUT tarafınca yapılan açıklamada, birinci kitapçıkta, toplum olarak epey ihmal ettiğimiz ancak yeri geldiği vakit hayat kurtaran temel birinci yardım konusunun şuurlu seçildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “Bu kitapçık sıradan faydalanmalara karşı birinci yardımı içeriyor. Çocuklarımıza birinci yardımın değerini kavratmak ve onları birinci yardım konusunda bilgilendirmek temel maksadımız. Teknoloji kullanmasının günlük ömrümüze güzelce girdiği günümüz dünyasında çocuklarımıza, teknolojiyi kullanırken öğrenme ve öğrenirken eğlenme imkânı sunmayı amaçladık. Kitaba entegre edilen artırılmış gerçeklik uygulaması kitabın her sayfasında bulunan fotoğraflara 3d erişim sağlıyor. Sayfalardaki animasyonlar ile çocuklara birinci yardım müdahalesini uygulamalı bir biçimde gösterme imkanı bulduk. Bu sayede çocuklar hem bir öykü kitabı okuma birebir vakitte AR+ uygulaması ile eğlenceli bir biçimde sıradan faydalanmalara karşı birinci yardım müdahalesini öğrenecekler.”

Kullanmak fazlaca kolay

Uygulamayı indirmek için, kitabın iç kapağında bulunan kare kodu, telefon yahut tabletinizin kamerası sayesinde okutmanız kâfi olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı