Açık liseden dünya üniversitelerine

EsraBetül

Member
Alp Batu Çavuşoğlu, kendini birfazlaca alanda geliştirebilmek hedefiyle şuurlu olarak açık öğretim lisesinde tahsil görmeyi tercih etti. Mecburî derslerin yanı sıra seçmeli derslerin de birçoklarını alan Alp Batu, yurtharicindeki üniversitelerden daha kolay kabul alabilmesi için, College Board SAT ve Advanced Placement imtihanlarını da verdi. 2020-2021 devrinde matematik, istatistik, mikroekonomi, makroekonomi, kıyaslamalı siyaset imtihanlarını muvaffakiyet ile tamamlayan Alp Batu Çavuşoğlu, İngiltere’deki Warwick Üniversitesi ve King’s College London, Hollanda’daki Tilburg Üniversitesi ve Amsterdam Üniversitesi ile Rusya’daki HSE-ICEF Üniversitesi’nden kabul aldı. Çavuşoğlu, alacağı bursun oranına bakılırsa Tilburg ve HSE-ICEF üniversitelerinden birini tercih edecek. Lise hayatının başından itibaren en büyük hayali, yurtharicinde iktisat okumak olan Alp Batu, İngilizce lisan kurslarına devam etmiş, Rusça öğrenmeye başlamış.

İktisat okuryazarlığı marifetleri kazanmak için üniversitelerin halka açık, fiyatsız derslerine katılan, bir fırında iki yıl boyunca haftanın belli günleri çalışan, keman çalan, balık tutan, yüzen Alp Batu, meslek planını şu biçimde anlatıyor: “Prestijli, gelenek ve pahaları olan, milletlerarası vizyonu ve fazlacakültürlü bir sosyolojik yapısının yanında, teoriyi toplumsal problemlere bağdaştırabilen üstün eğitim standartlarına haiz, kaliteli akademisyen ve araştırmacılara sahip, bir üniversitede lisans eğitimi alarak, yüksek lisansı da bir daha Avrupa’daki itibarlı bir üniversitede tamamladıktan daha sonra, doktora ve daha sonrasındaki disipliner ve disiplinler ortası farklı çalışmalarıma ABD’deki iktisat üzerine en yeterli üniversitelerden birinde tamamlamak istiyorum.

Maksadım, kalkınma iktisadı, bilgi iktisadı, finans, memleketler arası iktisat, kurumsal finans ve örgütler üzere mevzuların bir yahut birkaçı üzerine uzmanlaşarak, ortasında yaşadığım ve süratle değişmekte olan toplumu anlayabilmek, toplumun karşılaştığı karmaşık sorunlara toplumsal değişimi ve gelişimi tetikleyen kalıcı ve yönlendirici tahliller sunarak katkıda bulunabilmek, Türk milletinin faydasına ve insanlığın ilerlemesi istikametinde tesirli fikir ve icraatlara imza atabilmek.”