ACCA Career Navigator Hayata Geçirildi!

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Global muhasebe ve finans meslek kuruluşu ACCA (Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği) iş dünyasına yeni adım atan Z Jenerasyonu temsilcileri başta olmak üzere, muhasebe ve finans alanında başarılı bir mesleğe sahip olmak isteyen her yaştan profesyonel için meslek kılavuzu niteliğindeki online platform “ACCA Career Navigator”ı hayata geçirdi.

Dünyanın 178 ülkesinde 233 binden çok üyesi ve 536,000 adayı bulunan global bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, üye ve adaylarının meslek seyahatlerine yeni online platformu “Career Navigator” ile takviye oluyor.

Careernavigator.accaglobal.com adresinden fiyatsız olarak erişilen “ACCA Career Navigator”, muhasebe ve finans alanında ortaya çıkan yeni meslek alanlarını ve bunların gerektirdiği mesleksel yetenekleri iş rolleri ile eşleştiren online bir meslek kılavuz platformu.

Platform ACCA üye ve adaylarına yönelik ayda 250,000’den çok global iş fırsatı ve 7,000’den çok staj müracaat imkânı ile adaylara iş arama süreçlerinde katkıda bulunacak 600’e yakın makale ve görüntüyü da tercih edilen meslek alanları doğrultusunda sunuyor. Kullanıcılarının muhasebe ve finans alanında kendilerinde hangi mesleksel bilgi ve beceriyi daha fazla geliştirmeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olan platform, bir yandan meslek tavsiyeleri verirken, öbür yandan muhtaçlık duydukları eğitim ve gelişim fırsatları hakkında da kendilerini bilgilendiriyor. Ayrıyeten meslek hayatının başında olan Z neslinin muhasebe ve finans alanındaki meslek seyahatlerini planlamalarına dayanak oluyor, ilerleyen mesleklerinde amaçlarını artırmaları için ilgili yeni mesleksel gelişmeleri keşfetmelerini ve bu biçimdelikle bir daha sonraki fırsata hazır olup, daima gelişen bir mesleği yönlendirebilmelerini sağlıyor. Platform beraberinde kullanıcılarına özgeçmişlerini sisteme yükleme ve denetim ettirme imkanı da sunuyor. Günde ortalama 70 bin iş alarmı sistem tarafınca kullanıcılarına gönderilerek, fırsatların, iş arayanların dikkatini çekmesine imkan tanıyor.

ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Lideri Filiz Demiröz,”ACCA olarak önümüzdeki on yıl ortasında, muhasebe ve finans mesleğinin daha da güçlenerek kurumların, iş dünyasının ve iktisatların sürdürülebilirliği için kilit pozisyona sahip olacağını ön görüyoruz. 2020’li senelerda muhasebe ve finans alanını bir daha şekillendirecek ve hem bu dalda çalışan tıpkı vakitte meslek ömrüne bu dalda adım atacak Z Jenerasyonuna biroldukca fırsat sunacak üç kritik değişim ve fırsat dalgasını tespit ettik:

• Akıllı teknoloji: Dijitalleşme global ekonomiyi dönüştürecek ve meslekteki işleri, gerçekleştirilen faaliyetleri, bunların nasıl teslim edileceğini, işin nerede ve kimler tarafınca yapıldığını bir daha düzenleyip değiştirecek.
  • Marifetler ve Eğitim 4.0 : Kurumlarının büyümesini desteklemek için muhasebe ve finans mesleğinde muhtaçlık duyulan mesleksel yetenekler, iş yeri marifetleri ve mesleksel eğitim üzerinde büyük değişiklikler olacak.
  • Dönüşen meslekler: Değişen iş muhtaçlıkları ve iş operasyon modelleri karşısında meslek yolları da değişecek.”
ACCA’in muhasebe ve finans dünyasındaki deneyimleri, nizamlı olarak yaptığı kesim araştırmalarının sonuçları, kuvvetli irtibat ağı üzere kaynaklardan faydalanarak yarattığı Career Navigator platformununamacı, bu değişime adapte olmak isteğindeki profesyonelleri desteklemek. Bunu da, ACCA üye ve adaylarının ruhsat seyahati müddetince ve profesyonel hayatları boyunca edindiği kazanımlara uygun ve kendilerini daha sonraki adımlara en süratli ve hakikat biçimde taşıyacak kullanıcı dostu arayüzü ile yapıyor. Ayrıyeten finans ve muhasebe profesyonellerinin mesleklerinde itimatla ilerlemelerini, patronları için değerli ve kuvvetli iş ortakları olmalarını sağlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı