97. ÖGG imtihanı ne vakit, giriş evrakı nasıl alınır? İşte 2022 EGM ÖGG imtihan takvimi

Adanali

New member
97. ÖGG imtihanı ne vakit, giriş evrakı nasıl alınır? İşte 2022 EGM ÖGG imtihan takvimi Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafınca gerçekleştirilen Özel Güvenlik bakılırsavlisi İmtihanı (2022 ÖGG) tarihleri, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafınca yayınlanan takvim ile belirli olmuştu.

Özel Güvenlik 97. Temel Eğitim Ve 73. Yenileme Eğitimi İmtihanı (ÖGG), nisan ayında gerçekleştirilecek.

Özel güvenlik vazifelisi olmak isteyen adaylar, 97. ÖGG imtihan tarihi ile birlikte imtihan giriş evraklarını nereden alacaklarını merak ediyor.

Pekala, 97. ÖGG ne vakit, ayın kaçında yapılacak? 97. ÖGG imtihan yerleri nasıl öğrenilir? İşte 2022 EGM ÖGG imtihan takvimi…

97. ÖGG ne vakit, ayın kaçında yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2022 yılında gerçekleştirilecek Özel Güvenlik vazifelisi temel eğitim ve yenileme eğitim imtihanlarının (ÖGG) tarihlerini deklare etti.

Bu yılın birinci imtihanı olan Özel Güvenlik 96. Temel Eğitim Ve 72. Yenileme Eğitimi İmtihanı, şubat ayında yapıldı. Yılın ikinci imtihanı ise nisan ayında gerçekleştirilecek.

Özel Güvenlik 97. Temel Eğitim ve 73. Yenileme Eğitimi İmtihanı, 24 Nisan 2022 Pazar günü yapılacak.

97. ÖGG imtihan yerleri nasıl öğrenilir?

Vilayet Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü çalışanı tarafınca imtihana katılacak adayların, ÖGNET üzerinden okul/sınıf yerleştirme süreci gerçekleştiriliyor.

ÖGG imtihanına iştirak sağlayacak olan adaylar, ÖGNET üzerinden yerleştirme detaylarıne ulaşabiliyor.

Adayların imtihandan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı imtihan toplamlarının en az 50, bu puan ile daha evvel başarılı olduğu temel silahsız imtihan puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan şahısların silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme imtihanına silahlı imtihan cinsinden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı imtihan toplamlarının en az 50, bu puan ile daha evvel başarılı olduğu temel silahsız imtihan puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Muvaffakiyet sağlanamaması durumunda imtihan kararı silahsız olarak değerlendirilecektir.

2022 EGM ÖGG imtihan takvimi