96 yaşındaki Sıdıka niniçin çocuklara ‘örgü bebekler’

EliteDizqn

Active member
Bolu’da oğlunun yanında yaşayan 96 yaşındaki Sıdıka Özdemir, 12 Kasım 1999’da meydana gelen Düzce sarsıntısından daha sonra tanıştığı bir bayanın tavsiyesi üzerine örmeye başladığı bebekleri ikram ettiği çocukları sevindiriyor.

Yaşamkent Mahallesi’nde oturan 4 çocuk ve 7 torun sahibi “Sıdıka nine”, eşini 1985 yılında kaybetti.

Bir oğlu da kanser niçiniyle vefat eden Özdemir, hayata küsmedi. İlerleyen yaşına karşın istikrarlı ve sağlıklı beslenerek zinde kalan, konutta işlerini kendi yapan Özdemir, hafızasıyla da etrafındakileri şaşırtıyor.

Özdemir, 1999 Düzce sarsıntısının akabinde tanıştığı bir hanımın tavsiyesi üzerine örmeye başladığı ve her birini bir haftada tamamladığı el emeği göz ışığı oyuncak bebekleri, çocuklara ikram etmenin yanı sıra yardım vakıflarına ve kermeslere bağışlıyor.

“ÇOCUKLARI KEYİFLİ ETMEK HOŞUMA GİDİYOR”

Sıdıka Özdemir, gençlik senelerında çeşitli zorluklar yaşadığını, Düzce sarsıntısından daha sonra bir avukatın eşiyle tanıştığını anlattı.

Özdemir, “Depremden epey korktuğum için ne yapacağımı bilmiyordum. Avukatın eşi bana, ‘Sana bir şey öğretsem yapar mısın?’ diye sordu. ‘Yaparım.’ dedim. Bana örgü bebek yapmayı öğretti” diye konuştu.

Ördüğü oyuncak bebekleri dağıtarak çocukları keyifli etmekten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Özdemir, “Bebek yapmak sıkıntı. Yaptığım bebekler yardımıyla vakit geçiriyorum. Yoksa canım sıkılıyor. Yaptığım bebeklerle rahatlıyorum” sözlerini kullandı.

Özdemir, uzun yaşamanın sırrını sağlıklı ve istikrarlı beslenmek ile gerilimden uzak durmaya borçlu olduğunu da kelamlarına ekledi.

Kudret Özdemir de annesinin 90 yaşına kadar pazara yürüyerek gittiğini anlatarak, beslenmesine dikkat ettiğini kaydetti. Torunu Ferkut Özdemir ise babaannesinin hayat dolu olduğunu belirterek, gerilimsiz bir ömür sürdüğünü anlattı.