3 gün mahpus yatan Deniz Akkaya: Empati kurabileceğim şahıslar onlar oldu

EliteDizqn

Active member
Toplumsal medya fenomeni Selin Ciğerci’ye söylemiş olduği kelamlar niçiniyle çıkarılan önlem sonucunı bozan Deniz Akkaya, 3 gün zorlama mahpus cezasına çarptırılmış ve dün itibarıyle Bakırköy Bayan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye edilmişti. Akkaya, magazin gazetecilerine yaptığı açıklamada “çok paşalar üzere yattık çıktık” demişti.

Cezaevinde geçirdiği 3 günü “Söylemezsem Olmaz” programında anlatan Deniz Akkaya, en epeyce infaz memurları ile empati kurduğunu söyleyen Akkaya, yaşadıklarını şu tabirlerle anlattı:

Artık 3 günden, üç ciltlik bir kitap çıkacak durum yok fakat benim orada mahkumlarla empati kurabilmem de mümkün değil. Ben bir disiplin cezası niçiniyle oradaydım. Bir cürüm işlemediğim için bana nazaran ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurallarını canlı yayında konuştuğum için, tıpkı infaz memurları üzere kuralları hatırlattığım için, benim daha epey empati kurabileceğim bireyler onlar oldu.

“Çok uzun dışarıda dolaşmadım fakat, sağa sola gidip gelirken dikkatimi çeken bir şey oldu” diyen Akkya, şunları kaydetti:

Bilhassa ergen kızlar içeride infaz memurlarına kan ağlatıyor. Kendilerini yerden yere atıyorlar, çığlıklar atıyorlar, kendilerine ziyan veriyorlar. Husus bağımlısı olabiliyorlar.

“BİR YERİ KANASA SORUMLU O”

İnfaz memurunun işinin epey güç olduğunu anlatan Akkaya, “Ellese, çekse, yırtılsa, bir yeri kanasa o sorumlu ve bunun cezası var. Bunun üzerine bir sürü soruşturma açılır. Şöyle imajlar gördüm. Bir kaç sefer yerde çığlık çığlığa bağıran bir genç kız, etrafında yalnızca uzakta duran infaz memurları. Bir de kendilerine de ziyan veriyorlar” sözlerini kullandı.