24 TV ekranlarından futbolun efsanesi geçti. Hoş Oyun’ un bu haftaki konuğu Beşiktaş eski kaptanı İstek Çalımbay’dı.

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Sporun efsane isimleri, hayat öyküleri 24’ün marka programı Hoş Oyun’la geri geliyor.

24 TV ekranlarından futbolun efsanesi geçti. Hoş Oyun’ un bu haftaki konuğu Beşiktaş eski kaptanı İstek Çalımbay’dı. İstek Çalımbay’ın çabalarla geçen ömrü, futbolculuk devrinde Beşiktaş formasıyla kazandığı unutulmaz şampiyonluklar özel imajlar eşliğinde programda yer aldı.

15 YILLIK HASRET

“Maçtan çıktık, İstanbul’a gelene kadar en az on defa durdurulduk taraftarlar tarafınca. Beşiktaş kadrosunu 15 yıl daha sonra şampiyon yaptık.”

O denli bir maç oynadık ki Eskişehir bizi yener ise kümede kalacak, biz yenersek şampiyon olacağız. Maça çıktığımızda stat full doluydu. Biz inanmıştık epeyce büyük bir fırsat gelmişti. Maça başladık ve 1-0 öne geçtik. Maçın ikinci yarısı Eskişehir inanılmaz derece de üzerimize geldi. Bir gol yedik ve daha sonrasında Ziya abi bir gol attı. Biz 2-1 öndeyken olaylar çıktı ve ben kenarda dururken büyük bir kalas yan hakemin başına geldi ve kendini kanlar ortasında yere bıraktı. Hakem Talat Tokat idi. En sıkıntı, kritik maçları ona verirlerdi. Orada içeriye girerken Talat Tokat’ı birisi merdivenlerden aşağıya itti ve yuvarlandı. İçeri girdi ve gelmedi. Biz sahanın tam ortasını ayarladık ve bekledik. Çok taş geliyordu. Aldırış etmedik zira Beşiktaş 15 yıl daha sonra şampiyon olacaktı. Hakem gelmeyince içeriye girdik ve maç o biçimde bitti. O gün yediğim darbe ile maç devam etseydi oynama talihim sıfırdı. Maçtan çıktık, İstanbul’a gelene kadar en az on sefer durdurulduk taraftarlar tarafınca. Beşiktaş grubunu 15 yıl daha sonra şampiyon yaptık.

METİN TEKİN BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİRİ

“Metin benim için farklı bir arkadaş. Sahanın ortasında en hayli onunla tartışırdık ancak kimi vakit de en çok onunla anlaşırdım.”

Metin hem oyun da tıpkı vakitte arkadaşlığın da dört dörtlük bir tanesiydi. Ben çok severdim. Onunla on dört yıl birebir odayı paylaştık. Hatta gelin otomobilini bile ben kullandım. Metin benim için başka bir arkadaş. Sahanın ortasında en çok onunla tartışırdık lakin kimi vakit de en epey onunla anlaşırdım. Bizde herkeste lakap vardı. Kimse kimseye alınmazdı.

KADIKÖY PANTERİ PANCU

“Muhteşem bir maç kazandık. Kolay kolay unutulmayacak bir maçtı. Bence Beşiktaş’ın tarihine yazılacak bir maçtı.”

Tam İstiklal Marşı okunurken açılan o pankartı gördüm ancak yalnızca güldüm. Maç başladı. Fenerbahçe kendi alanında hiç yenilmiyordu ve takımları harikaydı. Stat doluydu ve kimse bizden bu biçimde bir şey beklemiyordu. Çok güzel başladık. Cordoba faul yapınca hakem onu oyundan attı. Maçı kazanmak için riske girip bütün oyuncuları değiştirmiştik. Onun yerine bir oyuncuya karar vermemiz gerekiyordu. Evvel Ahmet Arslan geldi fakat olmaz dedim. Yapacağımız kaleci değişikliğinde grubun en az riske gireceği biçimde çıkarmamız gerekiyordu. Pancu forvetteydi ve onu çıkardık. aslına bakarsan o da ben çıkayım diye gelmişti. Fenerbahçe penaltıyla başladı. O denli bir an oldu ki Fenerbahçe her an gol atacak bizim maç rekor bir şey olacaktı. Her gelen kaleye gol atıyordu. Pancu kimilerini epey hoş çıkarıyordu. Mükemmel bir maç kazandık. Kolay kolay unutulmayacak bir maçtı. Bence Beşiktaş’ın tarihine yazılacak bir maçtı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı