21 yaşındaki Çek öğrenci Nicolette Havlova, Çekya’dan İstanbul’a yürüdü

EliteDizqn

Active member
Nicolette Havlova, Çekya’nın Havirov kasabasından 104 gün evvel İstanbul’a başlatmış olduğu yürüyüşü tamamladı. 2 bin 25 kilometrelik seyahat boyunca Slovakya, Macaristan, Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan’dan geçen genç gezgin yürüyüşünü Ayasofya’nın önünde tamamladı.

“DÜĞÜNE BİLE DAVET ETTİLER”

Nicolette Havlova, “Yolculuğum boyunca birfazlaca zorlukla karşılaştım. kimi vakit ayıların ayak izleri, kimi vakit de beni kovalayan çoban köpekleri niçiniyle sıkıntı anlar yaşadım. Hava değişiklikleri ve ülkelere nazaran değişen yemekler niçiniyle hastalanıp hastanelere gitmek zorunda kaldım. Türkiye’ye gitme konusunda da çeşitli tasalarım vardı lakin şunu söylemeliyim ki beşerler fazlaca misafirperverdi, büyük hürmet ve hürmetle yaklaştı. Beni düğüne bile davet ettiler. Tasalarımın yersiz olduğunu anladım” dedi.

“İSTANBUL ETKİLEYECİ BİR ŞEHİR”

Yürüyüşünün son noktası olan İstanbul’a hayran kalan Havlova, “Hayalimdeki maksada ulaşmak şahane bir his. Sonunda İstanbul’daki süper Ayasofya’nın önündeyim ve beni etkileyen hisleri tanım etmek sıkıntı. İstanbul’da olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Avrupa’dan Asya’ya geçmek heyecan vericiydi. Et yemediğim için birfazlaca Türk yemeğini yiyemiyorum lakin bir arkadaşımın önerisi ile mercimek çorbası ve çiğ köfte denedim. Bence epeyce lezzetliler” diye konuştu.

Bu ortada genç gezgin Havlova, seyahati sırasında Bulgaristan’ın Svilengrad kasabasından geçerken karşılaştığı sahipsiz yavru köpeği de sahiplenmeye karar verdi. Nicolette Havlova, yürüyüşün son 250 kilometrelik kısmında kucağında taşıdığı köpeğe Svili ismini verdi. Havlova, Türkiye’ye girdikten daha sonra Edirne’deki bir veterinerde tüm aşılarını yaptırdığı köpeğin kendisi için verilmiş bir armağan olduğunu söylemiş oldu.

ROMANYA’DAKİ ÇEKLERE DAYANAK VERDİ

Romanya’nın Banat bölgesinde pandemi periyodunda sıkıntı günler geçiren Çeklere yardım hedefiyle başlatmış olduğu yürüyüş öncesi düzenlenen tertipte genç gezgin, toplanan 6 bin 700 euro’yu köylülere teslim etti.