2022’de LinkedIn Tecrübenizi 5 Adımda bir daha İnşa Edin – LinkedIn’e Özel 5 İpucu

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
2022 yılında, başta LinkedIn olmak üzere dijital kimliğinizi bir daha inşa etmek ister misiniz? 5 adımda dikkat edilmesi gerekenleri Gamze Nurluoğlu anlatıyor.

Toplumsal mecralar kullanıcıların alışkanlık ve kullanımları ile paralel her geçen gün değişime uğruyor. Örneğin LinkedIn akışınızda önünüze düşen gönderiler artık ilginizi çekmiyor mu? Ya da ağınıza eklemek durumunda kaldığınız şahıslar akışınızı mı etkiliyor? İşte tüm bunları yönetmek sizin elinizde. Eğitmen ve dijital bağlantı profesyoneli Gamze Nurluoğlu, yeni yılda LinkedIn tecrübesini güzelleştirmenin 5 yolunu paylaşıyor.

Dijital araçlar artık hayatımızın şayet olmazsa olmazı. Hal bu biçimdeyken bilhassa iş hayatı için Linkedin kullanması da kaçınılmaz hale geliyor. Linkedin’de bugün Türkiye bazında, 10 milyondan fazla üye var. Bir platformda milyonlarca kullanıcı olabilir lakin kıymetli olan; kullanması tesirli hale getirerek platformdan yarar sağlayabilmek. Şayet bir platformu kullanırken keyif almıyorsanız, yeni şeyler öğrenmiyorsanız bu biçimde oradaki verilen-alınan yarar istikrarı bozuluyor ve vakit içinde platformdan uzaklaşıyorsunuz. O yüzden Linkedin’i kullanmak değil; tesirli kullanmak ve tecrübesi uygunlaştırmak pek değerli. Yeni yıla hayli az bir vakit kalmışken Linkedin tecrübesini bir daha inşa etmenin ve platformu tesirli hale getirmenin 5 adımını eğitmen ve dijital bağlantı profesyoneli Gamze Nurluoğlu şöyleki sıralıyor:

Adım 1: Linkedin Ağınızı Yönetin

Şayet artık içerikler size keyif vermiyorsa öğretici değilse ya da ağınızın davranışlarını anlamlandıramıyorsanız; irtibatlarınızı gözden geçirmenin ve düzenlemenin vakti gelmiş demektir. Zira artık irtibat sayısı değil; kontaklarınız ile alaka seviyeniz size daha epeyce erişim ve etkileşim getiriyor. Bunun için Konmari tekniğini kullanıyoruz. Bu sisteme göre şu soruyu soruyoruz: Temaslarınız size yarar sağlıyor mu ya da siz ilişkilerinize yarar sağlıyor musunuz? Burada temaslarınızı gözden geçirirken bu temel 2 soruyu aklınızdan çıkartmamalısınız. Ortada bir yarar yokken ve olması ön görülmezken ilişkide kalmanıza nitekim gerek var mı? Birinin yazdığından beslendiğinizde, yeni bilgiler öğrendiğinizde, iş iştirakleri gerçekleştirdiğinizde yahut biri sizin iş alanınızda sizden bilgi edindiğinde yarar gerçekleşir. Yarar kimi vakit tek taraflı, kimi vakit çift taraflıdır. Bir tarafın dahi yarar sağlaması ilişki için kafidir aslında. Ancak ortada bir bağ yoksa ağınızı yönetmek ismine o ilişkiyi gözden geçirmeli ve vedalaşmalısınız.

Adım 2: Hesabınızda “Takip Et” Seçeneğini Aktifleştirin

İlişki olarak eklediğiniz her insan; akışınıza tesir edecek. Ağınızı genişletirken her insanın sizi temas olarak eklemesi gerekmez. Şayet ayarlar kısmından “Takip Et” seçeneğini faal hale getirirseniz; sizin profilinizi keşfetmek isteyenler evvel sizi takip edecekler, siz isterseniz daha sonradan irtibat kurabilirsiniz. Bu da akışınızda gördüğünüz içerikleri denetim altında tutmanızı sağlayacak.

İkisi içindeki fark şöylekiydi; biri sizi takip ettiğinde siz onun içeriklerini bakılırsamezsiniz; o ise sizin içeriklerinizi görür lakin bildiri atamaz. İlişki kurarsanız da iki taraf da birbirinin içeriğini görür ve ileti atabilir. “Takip Et” seçeneğini ayrıyeten İçerik Modu’nu açarak da etkin hale getirebilirsiniz.

Adım 3: İlginizi Çekmeyen Gönderileri Akışınızdan Kaldırın!

Akış, Linkedin’de geçirdiğiniz vakte ve ağınızın genişleyeceği alana tesir eder. Aslında Linkedin tecrübemizde en kıymetli noktadır. Diyelim ki Linkedin’de beğenmediğiniz, asla bu platformda olmaması gerektiğini düşündüğünüz bir gönderi gördünüz. Yorum yapıp eleştirmek ya da bu ne deyip platformdan çıkmak birer seçenek. Lakin ikisi de size yarar sağlamayacak. Biri daha epeyce karşınıza çıkarıp yorum gücüyle etkileşimini arttıracak; başkası ise bir daha sonraki girişinizde bir daha görmenizi engellemeyecek. bu biçimde ne yapacağız? Gönderiyi akışımızdan kaldırıp algoritmanın bize sunacağı yeni gönderiye yer açacağız.

Gönderilerin sağ üst kısmında “…” vardır. Oraya tıkladığınızda “Bunları Görmek İstemiyorum” butonunu goreceksiniz. Oraya tıklayarak gönderiyi kaldırın. Diyelim ki yayın sizi epeyce fazla rahatsız etti. bu biçimde da yayını rapor edin ve algoritmada alacağı erişimi kısıtlayın. bu biçimdece hem sizin karşınıza tekrar çıkmayacak birebir vakitte sizinle ortak özelliklere sahip kullanıcılara gösterilmesini engellemiş olacaksınız.

Adım 4: Taciz Bildirilerini Linkedin’e Bildirin

Son devirde Linkedin kullanmasında en çok yakınılan mevzu bilhassa bayan kullanıcıların aldığı rahatsız edici iletiler. İletilerin sayısının artması ile kişinin hem genel Linkedin kullanması etkileniyor tıpkı vakitte başka kullanıcılar ile iletileşme davranışından uzaklaşıyor.

Pekala taciz iletilerine karşı ne yapacağız? Bir kere tacizin tarifi fazlaca kıymetli. Linkedin tacizi şu biçimde tanımlıyor: “Her üyenin taciz tecrübesi eşsiz ve şahsidir.” Sizi rahatsız, huzursuz ediyorsa ve itimat hissinizi zedeliyorsa bu sizin için bir taciz olabilir ve bu durumda bunu Linkedin’e bildirmeniz gerekir.

Adım 5: Motivasyonunuzu Kaybetmenize Müsaade Vermeyin

kimi vakit “Ben emek verip içerik paylaşıyorum. Birileri alakasız paylaşımlar ile daha epeyce beğeni alırken benim içeriklerim öne çıkmıyor” diye düşünüp motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Pekala her şey beğeni sayısı mı? Asla değil. Linkedin’in hedefi hiç bir vakit aslına bakarsan sizi epeyce fazla beşere eriştirmek olmadı; algoritma her vakit gerçek insanlara erişin ve etkileşime geçin ister. bu biçimde bizim kaygımız popülerlik ya da eleştirilen içeriklerden gelen popülerlik değil; pozisyonlanma olmalı. Kendinize belirlediğiniz amaç doğrultusunda stratejik adımlar atmak, popülerlikten çok daha tesirli bir kullanım sunacak. Bu yüzden aldığınız beğeni ya da yorum sayısını gözetmeksizin amaca odaklanarak yarar üretmeye ve ağınızdan yaralanmaya devam edin.

Linkedin hem şahsi markanız birebir vakitte işiniz/şirketiniz için her geçen gün daha fazla yarar sağlamaya devam ediyor. Bu yarardan yararlanarak ağınızı genişletmek, Linkedin dünyasında kendinize yer edinmek için 2022 yeni bir başlangıç olsun.

“Oyunun haricinde kalmayın; kendi oyununuzu kendiniz kurun.”

Gamze Nurluoğlu Hakkında;

Çalıştığı kurumlar ile dijital irtibat alanında global ve lokal biroldukça markaya hizmet veren Gamze Nurluoğlu; tıpkı isimli şirketi ile sıhhat, besin, teknoloji, hizmet ve turizm olmak üzere biroldukça bölümde hizmet veren kurum, kuruluş ve bireylere danışmanlık yapmaktadır.

Gamze Nurluoğlu; dijital platformların algoritmaları hakkında sahip olduğu uzmanlığı ile şahıslar ve kurumlar için dijital mecraların tesirli ve gerçek kullanması için danışmanlık ve eğitim veren bir şirkettir.

Gamze Nurluoğlu bugün 250’den çok danışanına, marka pozisyonlandırma, strateji, dijital kanal idaresi, içerik geliştirme ve dijital proje geliştirme alanlarında hizmet sunmaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı