2021 YKS ek tercih periyodu ne vakit başlayacak? Ek tercihler için gözler ÖSYM’de!

Adanali

New member
2021 YKS ek tercih periyodu ne vakit başlayacak? Ek tercihler için gözler ÖSYM’de! Üniversiteye geçişin birinci etabı olan YKS’nin sonuçlanmasının akabinde her insanın beklediği tercih periyodu başladı.

Tercihlerini yapan öğrenciler açıklanacağı günü beklerken, ÖSYM tercih sonuçlarını geçtiğimiz günlerde deklare etti.

Üniversiteye geçmenin hayalini kuran adaylar tercihlerinin neticelerina göre okul kayıtlarına başlarken, çabucak hemen tercih yapamamış olanlar ise ek tercihleri bekliyor.

Ek tercihleri bekleyen adaylar, “2021 YKS ek tercihler ne vakit yapılacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Pekala, 2021 YKS ek tercihler ne vakit yapılacak?

2021 YKS EK TERCİHLER NE VAKİT YAPILACAK?

2021 YKS üniversite yerleştirme neticelerina dair açıklamada bulunan ÖSYM Lideri Aygün: “2021-YKS yerleştirme süreçleri ve denetimler devam ediyor. Önümüzdeki hafta ortasında sonuçları açıklayacağız.” dedi.

Kayıtlar 10 Eylül Cuma günü sona ereceği için ek tercih sürecinin de 11 yahut 12 Eylül’de başlaması bekleniyor.

YKS EK TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt süreçleri tamamlandıktan daha sonra boş kalan kontenjanlar, ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2021-YKS neticelerina bakılırsa yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan yahut kaydolmama niçiniyle dolmayan kontenjanlarına, ÖSYM tarafınca merkezi olarak “Ek Yerleştirme” yapılacak.

Merkezi yerleştirmede, bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. “Ek yerleştirmede”; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir.

Kesin kayıt sonunda, kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

• 2021 Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı yahut onaylı örneği ya da yeni tarihindeki mezuniyet dokümanı
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında yahut mezuniyet dokümanında belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî evrak (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin ismi yazılmaktadır.)
  • 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Katkı payının/öğretim fiyatının ödenmesi ile ilgili evrak
  • Kayıttan evvel belirlenip üniversite tarafınca ilan edilecek öteki dokümanların aslı yahut üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafınca https://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
  • Adayların askerlikle ilgili sıkıntıları için askerlik şubelerine, kredi konusunda detaylı bilgi için de üniversite rektörlüklerine yahut Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
  • Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel ayrıntıları de dâhil), Yükseköğretim Konseyi Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafınca elektronik ortamda iletilecektir.