2021 AÖL telafi imtihanı sonuçları ne vakit açıklanacak? 2021 AÖL ek imtihan sonuçları… Eğitimini açıktan tamamlayan on binlerce öğrenci, Açık Öğretim Lisesi telafi imtihanının sonuçlarını merak ediyor.
Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca 27-28 Temmuz tarihleri içinde online olarak gerçekleştirilen imtihanın akabinde, “AÖL telafi imtihanı sonuçları ne vakit açıklanacak?” soruları gündeme geldi.
Pekala, AÖL telafi imtihanı sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte ayrıntılar..
AÖL TELAFİ İMTİHAN SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?
İmtihanların geride kalması ile 2020/3 devri mezun olan öğrencilerin diploma süreçleri başlarken, imtihan muvaffakiyet puanını bekleyen adaylar ise AÖL telafi imtihan sonuçları için yapılacak açıklamaya odaklandı. MEB. gov. tr’nin adresinden erişime açılacak AÖL imtihan sonuçları öğrenci şifre ayrıntıları ile görüntülenecek. Lakin AÖL ek imtihan sonuçları için çabucak hemen tarih kesinleşmedi.
AÖL 3. devir imtihanları 7 Temmuz’da tamamlanmış, imtihan sonuçları ise 14 Temmuz 2021 tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önüne alındığında telafi imtihan sonuçlarının 4 Ağustos 2021’de açıklanması ön görülüyor.
AÖL DİPLOMALARI İÇİN DUYURU
Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca 27-28 Temmuz tarihleri içinde online olarak gerçekleştirilen imtihanın akabinde, “AÖL telafi imtihanı sonuçları ne vakit açıklanacak?” soruları gündeme geldi.
Pekala, AÖL telafi imtihanı sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte ayrıntılar..
AÖL TELAFİ İMTİHAN SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?
İmtihanların geride kalması ile 2020/3 devri mezun olan öğrencilerin diploma süreçleri başlarken, imtihan muvaffakiyet puanını bekleyen adaylar ise AÖL telafi imtihan sonuçları için yapılacak açıklamaya odaklandı. MEB. gov. tr’nin adresinden erişime açılacak AÖL imtihan sonuçları öğrenci şifre ayrıntıları ile görüntülenecek. Lakin AÖL ek imtihan sonuçları için çabucak hemen tarih kesinleşmedi.
AÖL 3. devir imtihanları 7 Temmuz’da tamamlanmış, imtihan sonuçları ise 14 Temmuz 2021 tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önüne alındığında telafi imtihan sonuçlarının 4 Ağustos 2021’de açıklanması ön görülüyor.
AÖL DİPLOMALARI İÇİN DUYURU
- “10.01.2020 tarih ve 750563 sayılı 2020/1 genelge kapsamında 2020-2 devrinde olduğu gibi- 2020/3 devri mezun olan öğrencilerimizin diploma iş ve süreçlerini “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri” yürüteceklerdir. Bu niçinle, tüm yasal sorumluluk ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimizin bakılırsav ve sorumluluğundadır.
- Halk Eğitimi Merkezleri, 2020/3 periyodu mezun olan öğrencilerimizin diploma iş ve süreçlerini; 28.07.2021-16.08.2021 tarihleri içinde yönerge metni ile bir arada Açık Öğretim Lisesi resmi web adresinde yayımlanan “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri 2020-3 Periyodunda Mezun Olanların Diploma Defteri ve Diploma Basım Kılavuzu” doğrultusunda yapacaklardır.
- 81 Vilayet Valiliğine gönderilen 17.11.2020 tarih ve 16834524 sayılı resmi yazıyla; Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, 2021-2022 eğitim öğretim yılı diploma muhtaçlıklarını örgün eğitim kurumları için diploma gereksinimlerinin bildirildiği tarihlerde Vilayet yahut İlçe Ulusal Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Dayanak Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildireceklerdir. Bu niçinle, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin bundan daha sonraki matbu diploma taleplerini, yalnızca Vilayet ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir.
- Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, 2020/3 periyodu mezun öğrencilerin diploma ile ilgili tüm iş ve süreçlerini, ortaöğretim kurumlarının ilgili mevzuat kararlarına göre gerçekleştireceklerdir.
- Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, 2020/3 devri mezun olan öğrencilerimize ilişkin diploma evraklarının mevzuat çerçevesinde koruma edilmesinde birinci derecede sorumludurlar.
- 2020-3 periyodunda de “Diploma Basımı” sırasında sehven yapılacak “Sisteme Kaydet” süreçleri yahut yazıcıdan kaynaklı yanlış diploma basımları için “AÖL Bilgi Süreç Sistemi Mezuniyet İşlemleri” menüsü altında “Diploma İptal” menüsü kullanılacaktır. (“Diploma İptal” butonuna basıldığında kurum ayrıntıları otomatik gelecektir. “Listele” denildiği vakit ilgili kurumca sisteme kaydedilmiş bütün mezun öğrencilerin listesi, diploma numarasına bakılırsa gelecektir. Buradan diploma (belge) iptalini yapmak istediğiniz öğrenciyi bularak öğrencinin önündeki çarpı (X) işaretine basarsanız, öğrenci yinedan diploma defterine düşecektir.)